A Rosenberger OSI bemutatja a VersaTray-t – egy rendkívül moduláris tálcarendszert az adatközpontok kábelezéséhez

Rugalmas és innovatív megoldás, amely minden irányból lehetővé teszi a modulok behelyezését

A Rosenberger Optical Solutions & Infrastructure (Rosenberger OSI), az optikai összeköttetések, kábelezési megoldások és infrastrukturális szolgáltatások szakértője bemutatja legújabb termékinnovációját: VersaTray, egy rendkívül moduláris és szervizbarát 19″-os tálcarendszer, amelyet az adatközpontok nagy sűrűségű adatkábelezéséhez terveztek. Az úttörő kialakítás példátlan hozzáférhetőséget vezet be a rack belsejébe, és a pay-as-you-grow elv alkalmazását teszi lehetővé. A bővíthető tartóelemek és az 1/3 Rack Unit (HU) fiókok használatával a tartórendszer teljes magassága az ügyfél igényei szerint egyedileg alakítható. A teljes rendszer 1/3 Unit-os méretével maximalizálja a minimális rackhely kihasználását.

A VersaTray először a Rosenberger 4943-as standján lesz bemutatva a San Diego-i OFC kiállításon, amely 2024. március 26-28. között kerül megrendezésre. Luis Brücher, a Rosenberger OSI termékmenedzsere ismerteti a rendszer innovációját: „A többi tálcás rendszerhez képest kiemelkedő jellemzője az innovatív laprugós vezetés, amely lehetővé teszi a modulok minden irányból történő bepattanását.”

 

 

Továbbfejlesztett kezelhetőség és kezelés

A fiókok két kihúzható pozícióval rendelkeznek, hogy a rajtuk lévő száloptikai modulok könnyebben hozzáférhetők legyenek. A fiókok teljesen kivehetők is, ami megkönnyíti az újszerű, tartó nélküli kioldó mechanizmust a könnyű kezelhetőség érdekében. Az egyes tálcasínek rugós elemmel rendelkeznek, amely a tálcákat kissé előre tolja, amikor azok kihúzásra kerülnek. Ez lehetővé teszi a tálcák könnyebb megfogását és pozicionálását. Az egyedülálló laprugós rendszer lehetővé teszi a szerszám nélküli modulszerelést, amely elölről, hátulról vagy felülről is elvégezhető. Nincs szükség a modulok pontos beállítására, ami jelentősen megkönnyíti a kezelést. Az I-F törzsek elosztófejei közvetlenül az adaptermodulokba integrálhatók, amelyek megfelelő tartók, így biztosítva az optimális kezelhetőséget. A patch-kábelek elvezetése az egyes fiókok elején található, magasságegység-semleges patch-kábel-vezetőkön keresztül történik.

Elektromos jelátviteli lehetőségek

A VersaTray az üvegszálas csatlakozási technológia felsorolt változatain kívül az elektromos jelátvitel lehetőségét is tartalmazza. A kifejezetten erre a célra kifejlesztett 2/3 HU-s fiókban RJ45 Keystone és az optikai jelátvitelhez szükséges Keystone modulok helyezhetők el.

Maximális rugalmasság és moduláris kialakítás

A VersaTray felszerelhető az összes szabvány csatlakozóval (LC, SC, MDC, SN®, MTP®, MDC, E-2000®) és kombinálható RJ45 keystone modulokkal. A dugaljak 6×1/6 modulként vagy 4x 1/4 modulként konfigurálhatók. A rendszer emellett maximális modularitást kínál az egyedi kábelezési struktúrák kialakításához, legyen szó közvetlen kábelezésről, modulkazettákról vagy illesztésekről. Különböző elosztófej-átmérőjű törzsekhez is alkalmas, és akár 4 HU-ra is kiterjeszthető.

Részletesen a VersaTray a következő port-sűrűségeket éri el:

72 LC duplex vagy MTP® OCTO port magassági egységenként (HU), 24 port 1/3 HU hordozórendszerenként.
144 SN® port/HU, 48 port 1/3 HU hordozórendszerenként
216 MDC port/HU, 72 port 1/3 HU állványrendszerenként

Ideális moduláris rendszer utólagos felszereléséhez

Az új VersaTray egy rendkívül rugalmas moduláris rendszer, amely 1/3 HU magasságtól használható. A „pay-as-you-grow” elv lehetővé teszi a bővítést további 1/3 HU, 2/3 HU és 1 HU patch szintű készletekkel, az 1/4 és 1/6 csatlakozóval egy tálcán belüli lehetőségek mellett. Ezenkívül a patch-szintek egyszerű adaptálása és utólagos felszerelése ugyanazon 1 HU-s törzshordozó használatával lehetséges. A rendszer az adatközpontok meglévő kábelezésének korszerűsítéséhez is könnyen bevethető az utólagos átalakítási projektek részeként.

Sokoldalú alkalmazási terület

A rendszer ideális 19″-os rack-rendszerekkel rendelkező szerver- és fehérterű helyiségekbe az adatközpontokban, valamint meet-me helyiségekbe, elosztáshoz kolokációs adatközpontokban és távközlési alkalmazásokhoz, az egyszálas és szalagszálak illesztési lehetőségeivel. Erősségét a különböző pakolási sűrűségű szerverszobákban bizonyítja, akár alacsony, akár magas kábelezési sűrűséggel. A VersaTray alkalmazható gerinclap-architektúrákban, valamint Ethernet- és szálcsatornás projektekben is. A termék az Egyesült Államokban nem értékesíthető, nem importálható és nem használható.

Keressen minket elérhetőségeinken:

https://rosi-systems.hu/kapcsolat/

 

És végezetül köszönjük szépen a cikket gyártó partnerünknek Rosenberger OSI-nak:

https://osi.rosenberger.com/news-media/versatray-highly-modular-tray-system/