Kapacitás

Nincs többé vadászat és keresgélés.

A felügyelendő informatikai eszközök túlnyomó száma miatt az eszközkövetés az adatközpontokban nehéz folyamat. A több excel-fájl és visio-diagram, valamint a saját fejlesztésű rendszerek nehezen használhatóak, nehezen karbantarthatóak és hibatűrőek. Ennek eredményeképpen előfordulhat, hogy a jelenlegi megoldás nem képes a szükséges információkat akkor és úgy szolgáltatni, amikor szükség van rájuk.

Pontos és megbízható

Honnan tudja, hogy mennyi hely, energia, hűtés és hálózati kapacitás áll rendelkezésre az adatközpontjában? Hol van a legjobb hely a helyfoglalásra és az új IT-berendezések telepítésére az optimális kihasználtság érdekében? Hogyan juthat hozzá a szükséges adatokhoz, hogy meggyőzze a vezetőséget arról, hogy több kapacitásra van szüksége? Mivel az adatközpontok egyre sűrűbbé és összetettebbé válnak, a kapacitás egyre nagyobb terhet jelent. A modern adatközpontok vezetőire nagy nyomás nehezedik, hogy a lehető legjobban kihasználják a kapacitást, különben azt kockáztatják, hogy nem tudják kielégíteni az IT-erőforrásigényeket.

Tekintse át a teljes energia- és hálózati láncot

A Sunbird DCIM-szoftvere biztosítja a kapacitás teljes és pontos áttekintéséhez szükséges adatokat és képességeket. Egyszerűsíti a kapacitás megtalálását és tartalékolását, beleértve a fizikai helyet, az energiaellátást és a hálózati kapcsolatokat, a kihasználtság optimalizálása érdekében. Használja ki a kapacitásjelentést, hogy egyértelműen bemutassa a vezetői csapatoknak, hogy több kapacitás vásárlására van szükség. Kezelje intelligensen az adatközpont erőforrásait, hogy megalapozottabb kapacitástervezési döntéseket hozzon, hatékonyabban használja az energiaforrásokat, és megtakarítást érjen el az üzemeltetési költségeken.

Kapacitáskezelés leegyszerűsítve

A Sunbird második generációs DCIM-megoldása központosítja az összes adatot és a hozzájuk tartozó kapcsolatokat, hogy jelentősen leegyszerűsítse az erőforrások megtalálását, elhelyezését és tartalékolását. Tegyen egy tesztvezetést még ma, és győződjön meg róla, hogy az adatközpontok kapacitástervezése és kihasználása mennyire egyszerű lehet.

Az üzembe helyezés mostantól 1000x könnyebb

Találja meg az optimális szekrényt az IT-berendezések telepítéséhez pillanatok alatt

A Sunbird intelligens kapacitáskeresőjével könnyedén találhat kapacitást az új berendezések számára. Egyszerűen válassza ki a helyszínt és a kritériumokat, és a Sunbird DCIM megoldása megtalálja Önnek a rendelkezésre álló kapacitást.

 • • Kereshet gyártmány és modell vagy RU-magasság, szekrénycsoportosítás, típus vagy funkció, valamint adat- és tápcsatlakozás alapján.
  • Adja meg az egyes szekrényekhez hozzáadandó mennyiséget, így egyszerre több elem számára is foglalhat kapacitást.
  • Ellenőrizze az eredményeket az adat- és tápcsatlakozók kompatibilitása szempontjából, beleértve a portok mennyiségét, a csatlakozót, a médiatípust, a névtáblát és a tervezett wattot, fázist és feszültséget.
  • Rendezze és szűrje az eredményeket a rendelkezésre álló kritériumok bármelyike alapján.
  • Tekintse meg a szekrény magassági adatait a rendelkezésre álló és az összefüggő RU-kkal és RU-pozícióval, így pontosan láthatja, hogy az eszközök hol lesznek elhelyezve.
  • Nézze meg az egyes szekrények legfrissebb élő teljesítmény-leolvasásait, hogy segítsen azonosítani a kimerült kapacitást.
  • Az eszközök gyors rendszerezése érdekében egyetlen kattintással rendelhet projektszámokat minden egyes elemhez.
  • Azonnal foglaljon szekrényhelyet vagy helyezzen el elemeket, miután azonosította a helyet.

A kapacitásfoglalás olyan egyszerű, mint egy szállodai szoba foglalása

Foglaljon helyet, energiát és csatlakozási lehetőséget egyszerre.

A Sunbird DCIM-megoldása valós idejű adatokat használ ki a zökkenőmentes, just-in-time foglalásokhoz több felhasználó számára, több projektben. Egyszerűen adja meg az elem gyártmányát és modelljét, és az összes szükséges adat automatikusan feltöltődik. Amint egy elem telepítését tervezik, a szükséges hely, adat- és áramcsatlakozások automatikusan lefoglalásra kerülnek, és blokkolva vannak a más projektek számára történő felhasználástól.
Nem tudja biztosan, hogy mely eszközöket szeretné telepíteni? Ha csak a helykapacitást szeretné lefoglalni, egyszerűen adja meg a RU-magasságot, a szekrényt és az U-helyzetet. Adjon hozzá egy lejárati dátumot, hogy a foglalást visszahelyezze a rendelkezésre álló erőforráskészletbe, ha tervei megváltoznak.

Beépített intelligencia, amely segít könnyen megérteni a teljesítménykapacitást a teljesítménylánc minden lépcsőfokán

A Sunbird második generációs DCIM-szoftvere ugyanúgy tervezi az adatközpont teljesítménykapacitását, mint ahogyan egy villamosmérnök tartalékolja az energiát – de automatikus, azonnali számításokkal, amelyek kiküszöbölik a kézi munkát és az emberi hibákat.

Korrelált kapacitásjelentés olyan egyszerű, hogy még a vezetőség is megérti

Elege van abból, hogy a vezetőségnek magyarázza, hogy van hely, de nincs áram vagy hűtés? Mutassa meg a vezetőségnek, hogy pontosan miért van szüksége több adatközpont-kapacitásra a Sunbird 3D-s vizualizációs jelentéseivel.

 • • A könnyen érthető emelettérkép-vizualizációk a leggyakoribb kapacitáskorlátozásokra vonatkozó valós idejű adatokat korrelálják, hogy világosan szemléltessék a kapacitáshiányt, így szükség esetén többet tudjon vásárolni.
  • Egyszerre több kapacitásparamétert is kiválaszthat, beleértve a helyet, a súlyt, a hőmérsékletet, a páratartalmat, a teljesítményterhelést, a tervezett teljesítményt és a mért ampereket.
  • Állítson be és frissítsen küszöbértékeket az egyes jelentésekhez, hogy pontosabb képet kapjon a kapacitásról.

Port-szintű kapacitás megtekintése minden racknél

Haladjon lefelé az adatközpont állapotának alaptérképében, és azonnal valós idejű nézetet kaphat a granuláris rackkapacitásról, egészen a portok szintjéig.

 • • Rendelkezésre álló hely
  • Potenciális teljesítmény
  • Költségvetési teljesítmény
  • Réz-, üvegszálas és hálózati portok
  • Súly
  • A szekrényben lévő elemek száma
  • Elérhető RU-k
  • Az egybefüggő RU-k legnagyobb száma.

Kapacitás előrejelzése valós idejű erőforrás-kezeléssel

A jövőbe tekintve tervezze meg a bővítéseket, leállásokat és egyéb, az adatközpont kapacitását befolyásoló változásokat:

 • • Nézze meg a rendelkezésre álló és a használatban lévő erőforrásokat egy adott dátum alapján a just-in-time kapacitáskezelés érdekében, beleértve a tervezett leszerelésre kerülő eszközöket is.
  • Tervezzen és tartalékoljon olyan kapacitást, amely később válik elérhetővé, még akkor is, ha az adott kapacitást jelenleg más projektekhez használják.
  • Mi van, ha elemzések segítségével meghatározhatja az adatközpontot érintő változások hatását, mielőtt azok bekövetkeznének, anélkül, hogy a jelenlegi berendezéseket befolyásolnák.
  • Használja ki a valós idejű adatokat a fennmaradó „kapacitásnapok” előrejelzésére, hogy tudja, mikor kell új kapacitást vásárolnia – mielőtt kifogy a kapacitásból

Könnyen láthatóvá teszi a helykapacitást az összes szekrénymagasságban

Mondjon búcsút a Visio-diagramok kezelésének az automatikusan létrehozott szekrénymagasságokkal. Mostantól nem kell ellátogatnia az adatközpont emeletére, hogy lássa, milyen hely áll rendelkezésére bármelyik szekrényben. Egy pillantással azonosíthatja a rendelkezésre álló helykapacitást több rack esetében bármely telephelyen.